marianne kemP

Het werk van Marianne Kemp krijgt al naargelang de kijkhoek en hoe lang je ernaar kijkt een extra dimensie: haar werk ontstijgt hiermee de omschrijving ‘geweven’. Door toevoeging van materialen zoals paardenhaar of grove plantaardige vezels begint het weefsel tot leven te komen. Elk weefwerk verteld een eigen verhaal.

Marianne: “Ik laat materiaal graag in hun eigen natuurlijke flow; golven en krullen, laat het meebuigen. Of ik forceer het juist in een bepaalde richting: door knopen en ankering in de schering en inslag maak ik het letterlijk ‘spannend’ door de spanningsverschillen die tussen materialen optreden. De voldoening die ik voel als het werk zo tot leven kan laten komen: daar doe ik het voor. ”

Marianne (Woerden, 1976) begon tijdens haar afstudeer-project aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten met haar thema “Buiten naar Binnen halen”. Ze experimenteerde met materialen zoals plant- en boomvezels en paardenhaar.

Na haar afstuderen ontving ze een beurs en vertrok ze naar het Londense Chelsea College of Art & Design. Een jaar later in 2000, ontving ze haar Master diploma. Inmiddels heeft zij een brede collectie ontwerpen en concepten opgebouwd. Zij werkt in opdracht en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland

volgende kunstenaar →